→ Nieuws

Nieuwtjes

Ook in 2018 mogen we ons weer Top Employer noemen! Jaarlijks certificeert het Top Employ... Lees meer Alle nieuwsberichten

Vacature Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Vul hieronder je emailadres in om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Handige links

Alle links

IKnow portal van het UZ Brussel wint eHealth Award

De eHealth Awards worden uitgereikt door Agoria en belonen de beste ICT-projecten in de gezondheidssector. Het gaat om projecten die bijdragen tot de administratieve vereenvoudiging, de verbetering van zorgkwaliteit en die blijk geven van innovatie en goede samenwerking.

 

In de categorie ‘beste innovatieproject' kwam de iKnow Portal van het UZ Brussel als winnaar uit de bus. Het systeem werd ontwikkeld op basis van software van Intersystems Benelux. De iKnow Portal maakt innovatieve zoektoepassingen mogelijk binnen het klinisch werkstation (KWS). Het klinisch werkstation is een ziekenhuisbreed elektronisch platform waarop zorgverstrekkers al de patiëntengegevens beheren. De iKnow Portal is daarin een zeer geavanceerde zoekfunctie die het mogelijk maakt om een schat aan informatie te ontsluiten die via de basiszoekfunctie nooit samengebracht kan worden. Artsen en onderzoekers kunnen via de iKnow Portal gegevens ontsluiten om hun wetenschappelijk onderzoek mee te onderbouwen. Bovendien kan er proactief naar patiënten gezocht worden voor deelname aan klinische studies. Dit maakt de iKnow Portal ook voor de farmaceutische sector een zeer waardevolle toepassing en is een boost voor klinisch onderzoek in België. De iKnow Portal draagt zo bij tot een verbetering van de zorgkwaliteit, uiteraard steeds met respect voor de privacy van de patiënt.

Interesse in een job binnen ICT?  Klik hier